IMPULSE Treningssenter
blank

10 GODE GRUNNER TIL Å PRØVE MUAY THAI

Er du en av de som ser seg lei av å løfte vekter og springe på tredemøllen uke inn og uke ut? Vi har løsningen på hvordan du kan få spennende variasjon inn i treningen din. Denne uken har du muligheten til å teste ut kampsporten, Muay Thai, med PT Mark Edgar på Impulse Lerkendal – helt gratis!

Mark tilbragte flere måneder i Thailand for å trene og gå i lære for å bli en «Kru» (coach) i kampsporten Muay Thai. Siden den gang har han opparbeidet seg 10 års erfaring og står klar til å introdusere deg for sporten.

Fra og med denne måneden vil Mark tilby PT-timer innenfor Muay Thai fitness på Impulse Lerkendal. Han har i tillegg laget et nybegynnerprogram som er lastet opp i Impulse Online-appen, så om du ønsker å prøve deg frem så er det bare å legge til treningsplanen i kalenderen din de neste fire ukene.

Så hva er egentlig Muay Thai og kan det passe for deg? Under har Mark oppsummert 10 gode grunner til hvorfor du bør vurdere å teste det ut.

blank

Mark Edgar, personlig trener og Kru:

Trening trenger ikke bare dreie seg om å løfte vekter og springe på mølle. Variasjon i treningen er utelukkende positivt og kan gjøre det enklere og og mer motiverende for mange å trene. Her har Muay Thai-timer gjort underverker for mange av kundene jeg jobber med.

Muay Thai er kjent som «the art of eight limbs», og regnes som en av de mest effektive formene for martial art. Så hvordan kan dette hjelpe deg på veien mot dine treningsmål?

1. REDUSERER STRESS OG ANGST

Kjenner du på press og stress i forbindelse med jobb eller skole? Kanskje sitter du med arbeidsoppgaver langt opp etter ørene eller jobber med en doktorgrad? Eller kanskje har du små barn som krever sitt på hjemmebane. Muay Thai er en av de beste stressforløsende treningsformene der ute.

2. MENTALT FOKUS OG MINDFULNESS

Ønsker du å lære kunsten å fjerne tankespinn naturlig og fokusere på øyeblikket eller en bestemt arbeidsoppgave? Treningen du gjør gjennom Muay Thai vil kunne smitte over på andre områder i livet ditt som krever fokus og god dømmekraft.

blank

3. ØKT KARDIOVASKULÆR FITNESS

Selv om jeg alltid skreddersyr treningen ut fra ditt personlige nivå så vil Muay Thai være en utfordrende treningsform som vil forbedre kondisjonen din – uansett form. Treningen involverer å lære teknikker på spark og slag ved bruk av albuer og knær, boksesekker og lignende. Øktene innebærer også lengre kombinasjoner med bruk av hoppetau og spesialøvelser.

4. STERK KJERNE

Har du noen gang sett en martial arts utøver ha svak kjernemuskulatur? Neppe.
I Muay Thai-timene bruker du kjernemuskulaturen din til enhver tid uten å måtte gjøre uendelige «crunches».

5. STERK UNDERKROPP

Hvis du er på jakt etter sterke setemuskler, lår og legger er det ingenting som gir deg bedre variasjon av øvelser for dette enn Muay Thai.  Øvelsene vi vil gå gjennom gir deg nøkkelen til å utvikle styrke og kraft i hele underkroppen.

blank

6. FLEKSIBILITET


Du har sikkert kjent på smerter i nakke og rygg etter en lang dag ved skrivebordet? Øvelsene vi gjør i Muay Thai vil også bidra til å øke kvaliteten på musklene så vel som fleksibiliteten. Med andre ord betyr dette mindre smerte og bedre vaskulær helse.

7. MOBILITET I HOFTENE


Til forskjell fra punkt 6 så gir økt mobilitet deg muligheten til å bevege hoftene «fritt» i en rekke bevegelser gjennom et ledd. Muay Thai er perfekt for å få økt mobilitet i hoftene som er svært viktig for at du skal ha en sunn og god rygg.

8. BALANSE

Hvor ofte kan du si at du har jobbet med balansen på treningssenteret? Sannsynligvis ikke hver dag.. Balanse er en svært sentral del av treningen som ofte blir neglisjert til tross for at vi vet at den avtar betraktelig med alderen. Muay Thai vil bidra til at balansen og stabiliteten din blir bunnsolid.

blank

9. RASKE REFLEKSER

Å ha raske reflekser er like viktig i hverdagen som når du driver med sport. Gode reflekser kan gjøre at du unngår å havne i ulykker eller hjelpe deg til å skåre et avgjørende mål. Du gjettet riktig – Muay Thai er perfekt for dette også!

10. SELVFORSVAR

Forhåpentligvis vil du aldri havne i en situasjon hvor det vil være nødvendig å utøve selvforsvar. Men å ha noen grunnleggende ferdigheter og teknikker er aldri feil.

Oppsummert så er Muay Thai en treningsform som dekker ekstremt mange behov og gjør treningen morsom, effektiv og lærerik!

Mark står klar til å ta deg imot enten med enkelttimer eller i mindre grupper for å introdusere deg til denne fantastiske treningsformen.

Bestill nå!

Følg Impulse i sosiale medier